DOMOV / KAMPANJA UP CHILD RIGHTS!

KAMPANJA UP CHILD RIGHTS!

KAJ JE UP CHILD RIGHTS?

Cilj kampanje je doseči napredek na področju otrokovih pravic na nacionalni ravni. Pozivajo vse države članice Združenih narodov k ratifikaciji Konvencije o otrokovih pravicah in njenih izbirnih protokolov preko spletne peticije. Kampanja bo ozaveščala javnost o pomenu pogodb in kasneje služila tudi kot orodje zagovorništva na nacionalni ravni. To je za nas zelo pomembno, saj tretjega izbirnega protokola še nismo ratificirali.

ZAKAJ JE KAMPANJA POMEMBNA?

S peticijo želijo globalno ratificirati konvencijo in njene protokole – relevantna je tudi za države, ki so že ratificirale vse akte. Po podpisu peticije bodo države pozvane ne le k ratifikaciji dokumentov, temveč bodo tudi priporočile drugim državam, da to storijo. Nevladne organizacije bomo dobile informacijo o tem, koliko oseb v naši državi je podpisalo konvencijo. Ta podatek bo uporaben kot zagovorniško orodje, saj lahko vladi pokaže, kako pomembne so otrokove pravice za njihove državljane.

KAKO LAHKO SODELUJETE DANES?

1.) Podpišite peticijo za globalno ratifikacijo pogodb za otrokove pravice na spletni strani: www.upchildrights.org. Delite podpis peticije z vašimi sodelavci, prijatelji in jih spodbudite k podpisu.
2.) Pridružite se posredovanju univerzalnega sporočila preko e-pošte, Facebook-a, Twitter-ja in drugih družabnih omrežij. Pri tem lahko uporabite vzorec sporočila, dostopen na: http://bit.ly/SocMedUP

Sledite Child Rights Connect tudi na Facebook-u (http://bit.ly/ChildRightsConnectFB) in Twitter-ju (http://bit.ly/ChildRightsCnctTwitter).

Hvala za vašo podporo!

Zveza prijateljev mladine Slovenije | Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana | Telefon: +386 1 239 67 25
© 2022 MREŽA ZA OTROKOVE PRAVICE    |    Splošni pogoji in zasebnost