DOMOV / VABILO NA KONFERENCO O PARTICIPACIJI OTROK “DRŽAVLJANI PRIHODNOSTI”

VABILO NA KONFERENCO O PARTICIPACIJI OTROK “DRŽAVLJANI PRIHODNOSTI”

Zveza prijateljev mladine Slovenije ob 30. obletnici sprejetja Konvencije o otrokovih pravicah in programa Otroški parlamenti organizira konferenco o participaciji otrok z naslovom Državljani prihodnosti,
ki bo v sredo, 27. novembra 2019, od 9. do 16. ure v Hotelu Four Points by Sheraton Ljubljana Mons (Pot za Brdom 4, Ljubljana).

Namen dogodka je ozaveščati o pravici otrok do participacije ter s podpisom pisma o nameri spodbuditi pristojne k pripravi in sprejetju Nacionalne strategije o participaciji otrok v letu 2021, ko Slovenija predseduje EU.

Poleg ministrice za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti mag. Ksenije Klampfer in ministra za izobraževanje in šport dr. Jerneja Pikala bodo ključni udeleženci otroci, ki bodo v razpravi z odločevalci imeli priložnost izraziti svoja mnenja o participaciji in o sprejetju strategije. Dobre prakse iz tujine bodo predstavile predstavnica organizacije Eurochild in predstavnici bolgarske Nacionalne mreže za otroke.

Konferenco bodo izvedli s finančno podporo programa Erasmus+ ter z delnim sofinanciranjem organizacije Eurochild; partner dogodka je Mestna zveza prijateljev mladine Ljubljana. Udeležba na konferenci je brezplačna.

Podrobnejši program bo objavljen naknadno, skupaj s prijavnico na konferenco.
Do takrat pa si 27. 11. 2019 obkrožite na koledarju.

Več informacij:
Petra Zega, Zveza prijateljev mladine Slovenije
Tel: 01 23 96 712; E: petra.zega@zpms.si

Zveza prijateljev mladine Slovenije | Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana | Telefon: +386 1 239 67 25
© 2022 MREŽA ZA OTROKOVE PRAVICE    |    Splošni pogoji in zasebnost