DOMOV / POROČILO EUROCHILD-A O EVROPSKEM SEMESTRU

POROČILO EUROCHILD-A O EVROPSKEM SEMESTRU

Mednarodna organizacija Eurochild je 17. novembra 2020 objavila Poročilo o evropskem semestru. Središče ZIPOM je član Eurochild-a in hkrati tudi nacionalni predstavnik v sklopu National Partner Network Eurochild-a (NPN). Kot NPN smo tudi tokrat sodelovali pri pripravi poročila in oblikovali profil Slovenije.

Tokratno poročilo odraža učinke pandemije COVID-19 na otroke. Združuje informacije, zbrane iz 25 držav Evropske unije in vsebuje priporočila za izboljšanje politik v kratkoročnem in dolgoročnem obdobju z namenom izboljšanja situacije za otroke in družine.

Posledice pandemije se že kažejo v socialni neenakosti, izgubi delovnih mest, zaradi česar se revščina mnogo družin poglablja. Zaprtje šol vpliva na še večje razlike v možnostih za izobraževanje, kar ima neposreden vpliv na razvoj vseh potencialov otrok ter njihovo fizično in duševno zdravje. Eurochild zato z mrežo svojih članic poziva, da države članice EU pri načrtih za okrevanje upoštevajo tudi odpravo revščine ter implementacijo Jamstva za otroke.

Zveza prijateljev mladine Slovenije | Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana | Telefon: +386 1 239 67 25
© 2022 MREŽA ZA OTROKOVE PRAVICE    |    Splošni pogoji in zasebnost